Duurzaamheid

Duurzaam en eerlijk

GEDI B.V. is duurzaam

Duurzaamheid heeft een definitieve plaats ingenomen in de sierteeltketen. Ook grootwinkelbedrijven ontwikkelen zich verder in hun duurzaamheidseisen waardoor er continu gevraagd wordt te innoveren. GEDI B.V. is een partner die graag de uitdaging aangaat om de wereld leefbaar te houden door te kiezen voor partijen die deze zelfde duurzame doelen nastreven.

Maatschappelijke verantwoord zaken doen met Fairtrade bloemen

GEDI B.V. levert naast haar standaardproducten ook Fairtrade producten met het Max Havelaar keurmerk. De Fairtrade rozen die wij leveren komen van farms waarbij er goed gekeken wordt naar de welvaart van de medewerkers. Zij worden op een eerlijke manier behandeld en er is vaak medische zorg aanwezig op de farms. Ook wordt er geïnvesteerd in sociale bezigheden.

De Fairtrade gecertificeerde bedrijven betalen een eerlijk loon en zorgen voor veilige banen met strikt toezicht in verband met veiligheid en gezondheid. Importeurs betalen een toeslag voor Fairtrade bloemen. Deze toeslag wordt gebruikt voor allerlei projecten als waterfiltratie of de bouw van scholen voor zowel kinderen als personeel.

 

Fairtrade voorwaarden:

  • Gereglementeerd overeengekomen arbeidsduur en beloningen aan werknemers
  • Occupational Safety and Health regelement
  • Bescherming van het milieu door middel van duurzame productiemethoden
  • Verbod op kinderarbeid
  • Naleving van deze voorwaarden wordt regelmatig gecontroleerd door Fairtrade inspecteurs.

 

 

MPS Florimark TraceCert / MPS GlobalGAP Chain of Custody

MPS, de internationale organisatie die vorm geeft aan duurzaamheid

Wat in 1995 begon als milieuproject van Bloemenveiling Westland is vandaag een dynamische, internationale organisatie die actief is in meer dan 50 landen.

 

Alle activiteiten van MPS zijn gericht op het stimuleren van duurzaam ondernemen in de internationale tuinbouwsector. Door het ontwikkelen van producten (certificaten) en diensten voor hun klanten op het gebied van kwaliteitszorg, milieu en sociale aspecten, geven zij vorm aan duurzaamheid en levert MPS de sierteeltsector “tools” om duurzaam ondernemen bedrijven te implementeren (www.my-mps.com).

 

GEDI B.V. is zowel MPS Florimark TraceCert als MPS GlobalGAP Chain of Custody gecertificeerd.

 

Bio

Consumenten kiezen voor biologische producten omdat ze het gezond, milieuvriendelijk en authentiek zijn. Ook hierin kan GEDI B.V. U ondersteunen daar wij SKAL BIO gecertificeerd zijn (www.skal.nl).